EÐRÝÇAYIR YAYLASI’NDA PETEKLER BALLA DOLDU
Mersin’de yaðýþlý geçen kýþ ve bahar döneminin ardýndan Toros Daðlarý’ndaki Eðriçayýr Yaylasý’nda açan renkli çiçekler, arýcýlara bereketli bir sezon getirdi. Yaylaya çýkarýlan kovanlarda peteklerin kýsa sürede balla dolmasýyla birlikte ilk hasatlar baþladý.
Türkiye’nin önemli bal üretim merkezlerinden biri olan Mersin’de faaliyet gösteren 4 bini aþkýn arýcý, kýþ aylarýný deniz seviyesinde geçirirken yaz döneminde yüksek rakýmlý yaylalara çýkýyor. Yaklaþýk bir ay önce 2 bin rakýmýn üzerindeki Eðriçayýr Yaylasý’na taþýnan kovanlarda baþlayan bal saðýmý, üreticilerin yüzünü güldürdü.
Dünya Arýcýlýk Örgütü tarafýndan düzenlenen yarýþmada birincilik elde eden ve yüksek Toplam Aktivite (TA) deðeriyle öne çýkan Eðriçayýr balýnda bu yýlki ilk hasat da verimli geçti. Arýcýlar, peteklerdeki yoðun bal üretiminin gelecek sezonlar için de umut verdiðini belirtti.
Kovanlardan alýnan petekler, çadýrlara taþýnarak üzerlerindeki sýrlarýn temizlenmesinin ardýndan bal saðým iþleminden geçirildi.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2026 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA


